فوندوی پنیر، محبوب ترین غذای ملی سوئیس

به گزارش مجله مدیاپلیر، نام فوندو (Fondue) از کلمه ای فرانسوی به معنی ذوب شدن می آید، اما ریشه این غذا به دهه 1600 کشور سوئیس باز می گردد. دستور تهیه این خوراکی لذیذ از کتابی منتشر شده در زوریخ استخراج شد. در آماده سازی فوندو، پنیر مخصوصی را آب نموده و آن را با نانی که به پنیر ذوب شده آغشته می گردد، می خورند. تقریباً دستور تهیه این غذا با چیزی که امروز در سوئیس ارائه می گردد فرقی ننموده است. نام فوندوی پنیر تا قرن 19 به غذایی شامل پنیر و تخم مرغ اطلاق می شد که شبیه به نوعی سوفله بود.

فوندوی پنیر، محبوب ترین غذای ملی سوئیس

در سوئیس قرن 18 و 19، فوندوی پنیر به صورتی که امروزه می شناسیم شکل گرفت و در آن موقع بیشتر به منظور مصرف کردن نان های قدیمی و پنیرهای سفت ماه های سرد زمستان ها تهیه می شد. درون ظرفی که فوندو را در آن می ریزند، با یک حبه سیر مالش داده می گردد و پس از قرار دادن ظرف روی یک شعله گرم کوچک، پنیر به مرور آغاز به آب شدن نموده و مایعی کرمی و نرم به دست می آید. زمانی که تمام این موارد آماده شدند، افراد نان های خود را داخل پنیر ذوب شده نموده و آن را با یک چنگال مخصوص همین غذا میل می نمایند.

همان طور که این غذا طی سال ها دگرگون و کامل می شد، کم کم به عنوان یکی از سمبل های سوئیس شهرت پیدا کرد. اتحادیه پنیر سوئیس، طی جنگ جهانی دوم به شدت این غذا را بازاریابی کرد تا بتواند مصرف پنیر را در زمان جیره بندی غذا افزایش دهد. در دهه 1960، فوندو در کشور آمریکا هم معروف شد و گونه های مختلفی از آن مورد استفاده مردم قرار می گرفت. در این دوران بسیاری از مردم به جای نان چیزهای مختلفی مانند میوه و شکلات را در آن می ریختند. یکی دیگر از گونه های این غذا، فوندوی بورگینیون (bourguignonne) است که در آن می شد یک برش نازک از گوشت گاو را در روغن و کره داغ سرخ کرد و با پنیر خورد.

امتحان کردن فوندوی پنیر یکی از بهترین تجربه هایی است که می توانید در سوئیس به همراه دوستانتان داشته باشید. سادگی طرز تهیه آن باعث می گردد که به راحتی بتوانید در خانه آماده اش کنید. معمولاً برای فوندو پنیرهای خاصی که قوام خوبی داشته باشند انتخاب می شوند اما می توانید آن را با پنیر چدار هم امتحان کنید. تا زمانی که پنیر را به حد زیادی داغ نکنید، توانسته اید یک فوندوی پیروز را به مهمانان خود بدهید.

جای تعجب نیست که این غذا را به عنوان یک غذای ملی انتخاب نموده اند؛ این غذای اصلی برای شب های سرد زمستان بسیار عالی است. فوندو را در هر شرایطی می توان ارائه کرد. چه در یک دورهمی محبت آمیز باشید یا تنها بعد از یک روز اسکی بخواهید شام سبکی بخورید، این گزینه یکی از بهترین غذاها خواهد بود. تنها چیزی که برای آماده سازی آن لازم دارید، یک اجاق، مقداری پنیر و نان است.

بد نیست اندکی در رابطه با آداب صرف این غذا هم صحبت کنیم. معمولاً چنگالی که برای فرو بردن نان در پنیر استفاده می گردد را نباید با دهان تماس داد زیرا باید بعد از استفاده دوباره به ظرف بازگردد. برای فوندوی گوشت، باید قطعه گوشت را با چنگال داخل روغن داغ نموده و تا زمان سرخ شدن بگذارید به همان حال بماند. بعد از آماده شدن می توانید چنگال را به جای خود برگردانید. البته رعایت نکردن این آداب اتفاق خاصی را در پی ندارد پس بهتر است با آرامش تمام از غذای خود لذت ببرید.

منبع: گردشبان
انتشار: 5 آبان 1399 بروزرسانی: 5 آبان 1399 گردآورنده: midya0.ir شناسه مطلب: 726

به "فوندوی پنیر، محبوب ترین غذای ملی سوئیس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فوندوی پنیر، محبوب ترین غذای ملی سوئیس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید