ظهور و سقوط اندی رابین؛ خالق اندروید چطور زندگی خود را نابود کرد؟

به گزارش مجله مدیاپلیر، سقوط اندی رابین در دنیای تکنولوژی، داستانی است که آنقدرها درازا ندارد. این داستانی است که تنها ظرف 2 سال رخ داد و یکی از برجسته ترین شخصیت های دنیای تکنولوژی را از عرش به فرش رساند.

ظهور و سقوط اندی رابین؛ خالق اندروید چطور زندگی خود را نابود کرد؟

خالق اندروید -سیستم عاملی که روی 87 درصد از اسمارت فون های دنیا یافت می گردد- برای بیش از 30 سال در سیلیکون ولی مهندس نرم افزار بوده است. برای مدتی طولانی به نظر می رسید او یکی از قهرمانان دنیای تکنولوژی مدرن باشد تا اینکه چندین گزارش خبری در بازه سال های 2017 تا 2019، حقیقت شخصیت رابین را افشا و اثبات کردند که او یکی از مخالفین اصلی جنبش MeToo است.

از آن موقع، سخنگوی رابین بارها گفته که این گزارش ها نادرست بوده و چهره ای اشتباه از رابین ترسیم می نمایند. او می گوید: بسیاری از پوشش های خبری اخیر، تصویری نادرست از جدایی اندی از گوگل ترسیم کردند و حاوی ادعایی تخیلی راجع به زندگی او بودند که توسط همسر سابقش و در جریان جدایی این دو مطرح شدند. او منتظر اینست که یک روز خودش داستانش را تعریف کند.

درحالی که اتهامات وارد شده به رابین روی زندگی حرفه ای خود او -و همینطور گوگل و صنعت تکنولوژی در ابعاد وسیع تر- تاثیر می گذاشتند، کسب وکار تازه رابین هم با بن بست روبرو شد: شرکت Essential که بعد از جدایی رابین از گوگل تاسیس شده بود و اسمارت فون می ساخت، در ماه فوریه سال جاری خبر از تعطیلی برای همواره داد.

اما حرفه شغلی رابین چطور شروع شد و چه اتفاقاتی او را به این نقطه رساند؟

رابین دوران دانشجویی را در کالج اوتیکا در نیویورک سپری کرد و بعد از مطالعه در زمینه علوم کامپیوتر، طی سال 1986 میلادی فارغ التحصیل شد.

نخستین شغل رابین بعد از خروج از دانشگاه، مهندسی نرم افزار در شاخه رباتیک بود و شرکت Carl Zeiss X-ray Microscopy در نیویورک او را به استخدام خود درآورد. پس از این، رابین برای یک سال به سوییس رفت و در شرکت Société Genevoise dInstruments de Physique مشغول به کار بود.

در همین دوران بود که یک دیدار سرنوشت ساز با یکی از مهندسین اپل در جزایر کیمن و طی سال 1989 باعث شد جهت زندگی رابین تغییر نموده و راهی غرب و سیلیکون ولی گردد. اندی رابین به شکلی اتفاقی بیل کزول، مهندس اپل را در ساحل جزایر کیمن دیدار نموده بود. رابین به کزول که توسط دوست دخترش از اقامتگاه بیرون انداخته شده بود پیشنهاد اقامت در اتاق خود را داد و کزول هم به او پیشنهاد یک شغل در اپل.

به این ترتیب رابین در سال 1989 به عنوان مهندس نرم افزار وارد اپل شد و سپس در آن جا به General Magic پیوست: یکی از زیرمجموعه های شرکت ساکن کوپرتینو که در سال 1992 مشغول کار روی دیوایس های پردازش پرتابل بود.

جنرال مجیک در سیلیکون ولی حسابی معروف است: نشریه فوربز آن را مهم ترین کمپانی مرده در سیلیکون ولی نامیده و مجله نیویورک هم می گوید این شرکت آیفون را دو دهه زودتر اختراع کرد.

رابین سپس دوشادوش همکارانش در جنرال مجیک به شرکت WebTV رفت و مدیریت مهندسی ارتباطات آن را در سال 1995 برعهده گرفت. استیو پرلمن و فیل گلدمن دو کارمند جنرال مجیک بودند که WebTV را همراه با بروس لیک تاسیس کردند. WebTV به مشتریان اجازه می داد که به وسیله تلویزیون هایشان قادر به دسترسی به اینترنت باشند. مایکروسافت بعدا این شرکت را در سال 1997 به قیمت 425 میلیون دلار خرید و نامش را به MSN TV تغییر داد.

رابین نخستین شرکت خود به نام Danger را در سال 1999 تاسیس کرد و موبایلی به نام Danger Hiptop ساخت که بعدا تبدیل به موبایل معروف T-Mobile Sidekick شد. موبایل هیپ تاپ، استور اپلیکیشن و فضای ذخیره سازی ابری خاص خودش را داشت. جستجوگر پیش فرض این موبایل نیز گوگل بود و لری پیچ، موسس گوگل بعد از باخبر شدن از ماجرا، این اتفاق را باحال توصیف کرد.

در سال 2004 رابین از Danger جدا شد.

اما یک سال پیش از این جدایی، رابین گامی مهم برداشت که جهت حرفه ایش را کاملا تغییر داد. او اندروید را در سال 2003 تاسیس کرد.

هدف اندروید: ساخت یک سیستم عامل متن باز برای گوشی های موبایل. نام این کمپانی هم به آن خاطر انتخاب شد که همکاران رابین در اپل، به خاطر تمایل بیش از اندازه او به ربات ها، رابین را اندروید صدا می زدند.

او اندروید را طی زمستان سال 2004 و در مرکز Redpoint Ventures به راه انداخت و خودش هم در این مقر یک کارآفرین بود. گوگل در سال 2005 میلادی اندروید را خرید و سیستم عامل مشهور اندروید در سال 2007 در دسترس نهاده شد.

رابین برای نزدیک به یک دهه نایب رییس ارشد محتویات موبایل و دیجیتال گوگل بود. او تا سال 2013 میلادی بر واحد اندروید گوگل نظارت می کرد و بعد به دپارتمان رباتیک این شرکت منتقل شد که Replicant نام داشت.

در فصل پاییز 2014، او از گوگل جدا شد و لری پیچ، مدیرعامل وقت گوگل برای او آرزوی بهترین ها را کرد. رابین در آن موقع گفت که دلیل خروجش از گوگل، تاسیس یک انکوباتور برای یاری به استارتاپ هایی بود که به ساخت سخت افزار تمایل داشتند. بعد در سال 2015، رابین یک شرکت سرمایه گذاری به نام Playground Global تاسیس کرد که گوگل یکی از سرمایه گذاران آن بود.

آخرین استارتاپ او هم در سال 2016 پا به حیات گذاشت و Essential نام داشت. این شرکت بر ساخت اسمارت فون های اندرویدی تمرکز داشت. نخستین موبایل اسنشال، یعنی PH-1 در آگوست 2017 عرضه شد. فروش دستگاه اما آنقدرها دندان گیر نبود و به همین خاطر قیمت موبایل خیلی زود کاهش یافت.

در سال 2017 بود که جزییات حرفه رابین تا حدی عمومی شد. در ماه نوامبر 2017 نشریه The Information گزارش کرد که جدایی رابین از گوگل به خاطر یک تحقیقات داخلی راجع به رابطه غیر اخلاقی او با یکی از زیردستان اش بوده است. این نشریه گفت که رابین با یکی از زنانی که در واحد اندروید گوگل کار می کرد رابطه داشته و منابع انسانی گوگل خواهان برخورد قاطع با او شده بوده است.

در همان زمانی که این گزارش منتشر شد، رابین برای دو هفته از اسنشال مرخصی گرفت و یکی از سخنگویان اسنشال گفت این مرخصی به خاطر رسیدگی به مسائل شخصی بوده. در یک سال بعد از این ماجرا، اسنشال به شکلی کمابیش سخت به کار خود ادامه می داد.

در ماه مه 2018، اسنشال برنامه های خود برای اسمارت فون بعدی اش را کنسل کرد و گزارش ها حاکی از این بود که هیئت مدیره شرکت به دنبال فروش اسنشال است: تا اکتبر 2018، تقریبا 30 درصد از نیروی کاری اسنشال تعدیل شده بود. در همین زمان، گفته می شد رابین مشغول کار روی موبایل هوشمند جدیدی است که کارهایی مثل پیغام فرستادن برای مخاطبان را به شکلی اتوماتیک انجام خواهد داد.

بعد، نیویورک تایمز گزارشی در ماه اکتبر 2018 منتشر کرد که جنجال فراوان به راه انداخت: در این گزارش آمده بود که علی رغم خبر داشتن از رابطه نامشروع رابین با یکی از زیردستانش و تحت فشار قرار دادن او برای برقراری رابطه جنسی، گوگل هنگام جدایی رابین، مبلغ 90 میلیون دلار به او پرداخت نموده است.

رابین اما این اتهام را تکذیب کرد.

با انتشار این گزارش، خبرنگارانی دیگر هم وارد ماجرا شدند و به جزییات بیشتری راجع به روابط غیر اخلاقی رابین دست یافتند:

  • پیش از هرچیز ویدیویی از روابط جنسی غیر اخلاقی رابین در کامپیوتر محل کارش پیدا شد.
  • منابع مختلف به نشریه تایمز گفتند که او زیردستان خود را احمق و بی لیاقت خطاب می نماید.
  • رابین همسرش را در گوگل دیدار کرد و در دوران ازدواج خود با چندین زن دیگر در گوگل رابطه داشته است.
  • تایمز در ضمن در گزارش خود آورد که رابین یکی از سه مدیر ارشد گوگل است که به سوء استفاده جنسی از همکارانش متهم شده.

موج اخبار اما تمام شدنی نبود. بعد از این در گزارشی دیگر از سوی تایمز خواندیم که هیئت مدیره گوگل تنها چند هفته بعد از تحقیق روی روابط غیر اخلاقی رابین، سهامی به ارزش 150 میلیون دلار به او اهدا نموده است. به صورت معمول این دست از هدایا توسط لری پیج، هم موسس گوگل، پیشنهاد می شوند اما تایمز نتواست تایید کند که آیا پیج هنگام این تصمیم از تحقیق روی فعالیت های رابین باخبر بوده یا خیر.

با ادامه یافتن موج اخباری که این بار حاوی اتهاماتی از سوی همسر رابین نیز بودند، کارمندان گوگل ترتیب اعتصابی را دادند که در اعتراض به چگونگی برخورد گوگل با رفتارهای غیر اخلاقی رابین بود. تقریبا 17 هزار کارمند در این اعتراضات مشارکت کردند و در آن موقع ساندار پیچای، مدیرعامل گوگل به کنفرانس DealBook در منهتن رفته بود.

پیچای در سخنرانی خود در پاسخ به اعتراض کارمندانش گفت: این خشم و ناامیدی موجود در کمپانی چیزیست که همه ما احساسش می کنیم. من هم احساسش می کنم. در گوگل ما استانداردهایی بالا داریم و مشخصا انتظارات را برآورده نکردیم. نخستین کار پذیرش اتفاق و عذرخواهی به خاطر اعمال گذشته است. اما کلمات به تنهایی کافی نیستند، باید دست به کار شویم.

در ماه ژانویه 2019 بود که یکی از سهام داران گوگل از هیئت مدیره آلفابت به خاطر سرپوش گذاشتن روی موارد سوء استفاده جنسی توسط مدیران گوگل شکایت کرد. در این پرونده آمده بود که مکاشفات مربوط به زندگی شخصی و حرفه ای رابین، علت اصلی در پیش دریافت موضوع به صورت قانونی بوده است.

در بخشی از این شکایت نامه آمده: به خاطر اهمیت رابین در نتایج اقتصادی گوگل، هیئت مدیره گوگل و مدیران ارشد رفتاری متفاوت با دیگر کارمندان گوگل با او داشتند. حرمت او از بین نرفت و هیچ تاوانی هم بابت کارهایش پرداخت نکرد.

با وقوع تمام این اتفاقات، رابین تا پاییز سال 2019 از محافل به دور ماند و سپس تصویری در توییتر منتشر کرد که شبیه به یک موبایل کشیده و قلمی بود. اسنشال در آن موقع تایید کرد که مشغول کار روی موبایلی جدید به نام Project Gem است. اما با گذشت تنها 4 ماه، اسنشال اعلام نمود که برای همواره به فعالیت های خود انتها می دهد.

علی رغم تمام کوشش هایمان، حالا پروژه Gem را تا جایی که می توانستیم به پیش برده ایم و متاسفانه هیچ جهت مشخصی برای رساندن آن به دست مشتریان متصور نیستیم. به این ترتیب، تصمیمی سخت گرفته ایم که فعالیت های را متوقف و اسنشال را تعطیل کنیم.

منبع : دیجیاتو

منبع: آی تابناک
انتشار: 17 تیر 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: midya0.ir شناسه مطلب: 540

به "ظهور و سقوط اندی رابین؛ خالق اندروید چطور زندگی خود را نابود کرد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ظهور و سقوط اندی رابین؛ خالق اندروید چطور زندگی خود را نابود کرد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید