طرز تهیه 5 نوع ماش پلو خوشمزه

به گزارش مجله مدیاپلیر، خبرنگاران | سرویس آشپزی - ماش یکی از حبوبات پرخاصیت است که در تهیه غذا هایی مانند ماش پلو مورد استفاده قرار می گیرد. ماش پلو ساده، ماش پلو با گوشت، ماش پلو با مرغ و ماش پلو با شوید چند نمونه از انواع این غذا هستند که ماده اصلی مورد استفاده در تهیه همه آن ها برنج و ماش است. ما در این مطلب قصد داریم انواع ماش پلو و نکاتی برای بهتر شدن کیفیت این غذا را با هم مرور کنیم.

طرز تهیه 5 نوع ماش پلو خوشمزه

در صورتیکه تهیه نوع خاصی از ماش پلو مدنظر شماست، می توانید به یاری عناوین معین شده در فهرست موضوعی زیر، به مطلب مدنظرتان برسید.

  • ماش پلو ساده
  • ماش پلو دمی
  • ماش پلو با گوشت چرخ نموده
  • ماش پلو با شوید
  • ماش پلو با مرغ

انواع ماش پلو

1. ماش پلو ساده

مواد لازم
برنج2 پیمانه
ماش1 پیمانه
آب1.5 پیمانه
روغن2 قاشق غذاخوری
کره2 قاشق غذاخوری
نمکبه میزان لازم
زعفران ساییده1/2 قاشق چایخوری

دستور تهیه

  1. برنج را پاک کنید، بشویید و در آب سرد خیس کنید، سپس 2 قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه نموده و اجازه دهید 3-2 ساعت خیس بخورد.
  2. ماش را از شب قبل در آب خیس کنید و دو سه بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته گردد، سپس ماش خیس خورده را در آبکش بریزید تا آب آن خارج گردد.
  3. یکی دو قاشق روغن در قابلمه ای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم گردد، سپس ماش خیس خورده را به آن اضافه کنید.
  4. چند دقیقه ماش را بر روی حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ آن شفاف گردد، سپس 1.5 پیمانه آب و مقداری نمک به آن اضافه کنید.
  5. درب قابلمه را ببندید و حرارت را متوسط کنید تا آب به جوش آید، سپس حرارت را کم نموده و 10 الی 15 دقیقه صبر کنید تا ماش بپزد، ولی مراقب باشید له نگردد.
  6. یک دانه ماش را بین دو انگشت خود فشار دهید. ماش باید نرم باشد، ولی متلاشی نگردد. در این هنگام حرارت را خاموش کنید.
  7. یک قابلمه متوسط را تا نیمه آب نموده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. آب برنج خیس خورده را خالی کنید و برنج را همراه با یکی دو قاشق غذاخوری نمک به قابلمه اضافه کنید.
  8. حرارت را کمی زیاد کنید و اجازه دهید برنج به مدت 10-8 دقیقه بجوشد تا آماده آبکش کردن گردد.
  9. چند دانه برنج را با دست تست کنید، زمانی که اطراف برنج نرم شده، ولی وسط آن هنوز کمی سفت و استخوانی است، آن را آبکش کنید.
  10. قابلمه را بشویید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا گرم گردد، سپس 3-2 قاشق غذاخوری روغن در آن بریزید.
  11. پس از داغ شدن روغن، ته دیگ مورد نظر (ته دیگ سیب زمینی یا ته دیگ نان) را در قابلمه قرار دهید، سپس برنج آبکش و ماش پخته را به صورت لایه به لایه در قابلمه بریزید.
  12. کره را تکه تکه کنید و روی برنج قرار دهید. با ته کفگیر چند سوراخ در برنج ایجاد کنید، سپس درب قابلمه را بسته و حرارت را متوسط کنید.
  13. 10 دقیقه صبر کنید تا قابلمه بخار بگیرد، سپس روی درب قابلمه دمی قرار دهید و حرارت را کم کنید.
  14. حدود 30 دقیقه صبر کنید تا برنج دم بکشد.
  15. زعفران را در 4-3 قاشق غذاخوری آب جوش حل کنید و پس از دم کشیدن ماش پلو، روی آن بریزید.
  16. یکی دو دقیقه دیگر درب قابلمه را ببندید، سپس حرارت را خاموش کنید.
  17. ماش پلو را با ته کفگیر مخلوط کنید، سپس در دیس بکشید و ته دیگ را روی آن قرار دهید.
  18. ماش پلو را همراه با سالاد شیرازی، ترشی بادمجان یا ترشی لیته نوش جان کنید.

نکات مهم

تفت دادن ماش در روغن نه تنها باعث خوشمزه تر شدن مزه آن می گردد، بلکه مانع از جدا شدن پوست ماش در حین پختن شده و باعث حفظ ظاهر ماش می گردد.

  • در صورت تمایل می توانید از ته دیگ برنج برای ماش پلو بهره ببرید.
  • مدت زمان پخت ماش بستگی به نوع آن دارد، بنابراین در طول مدت پخت چند بار آن را تست کنید و در صورت لزوم مقداری آب به آن اضافه کنید، ولی مراقب باشید ماش له نگردد.
  • مدت زمان آماده شدن برنج برای آبکش به نوع برنج بستگی دارد، بنابراین در حین پخت مرتب آن را چک کنید که برنج له نگردد.

2. ماش پلو دمی

در صورت تمایل می توانید ماش پلو دمی درست کنید. برای این منظور:

  1. ماش را با مقداری آب و نمک بپزید تا نیم پز گردد.
  2. وقتی ماش نیم پز شد، برنج خیس خورده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید مخلوط برنج و ماش بر روی حرارت متوسط بجوشد تا آب آن تمام گردد.
  3. پس از 10-8 دقیقه برنج را تست کنید، زمانی که اطراف دانه های برنج نرم و وسط آن ها کمی سفت بود، 2 الی 3 قاشق غذاخوری کره ذوب شده یا روغن روی برنج بدهید و برنج را دم بگذارید.
  4. این دمپختک بسیار خوشمزه و مغذی بوده و می تواند به عنوان نهار یا شام مورد استفاده قرار گیرد.

3. ماش پلو با گوشت چرخ نموده

در صورت تمایل می توانید ماش پلو با گوشت چرخ نموده درست کنید. برای این منظور:

  1. یک عدد پیاز متوسط را به صورت خلالی ریز خرد کنید و با یکی دو قاشق غذاخوری روغن بر روی حرارت ملایم تفت دهید تا طلایی گردد.
  2. 250 گرم گوشت چرخ نموده را به پیاز داغ اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
  3. مقداری نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و محلول زعفران به گوشت اضافه کنید و یکی دو دقیقه دیگر تفت دهید تا گوشت مزه دار گردد، سپس حرارت را خاموش کنید.
  4. مایه گوشتی را همراه با ماش، لا به لای برنج آبکش بریزید و سپس ماش پلو را دم بگذارید.
  5. برای درست کردن ماش پلو با گوشت قلقلی، گوشت چرخ نموده را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه ورز دهید، سپس به صورت کوفته ریزه درآورده و در روغن سرخ کنید.

4. ماش پلو با شوید

در صورت تمایل می توانید ماش پلو با شوید درست کنید. برای این منظور:

  1. ماش را با 3 پیمانه آب و کمی نمک بپزید تا نرم گردد و یک فنجان از آب آن باقی بماند.
  2. ماش را صاف کنید، ولی آب آن را دور نریزید و نگه دارید تا بعدا از آن بهره ببرید.
  3. یک عدد پیاز متوسط را به صورت خلالی ریز خرد نموده و با دو سه قاشق غذاخوری روغن تفت دهید تا طلایی گردد.
  4. ماش پخته را به پیاز داغ اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید، سپس 3 الی 4 قاشق غذاخوری شوید اضافه کنید.
  5. مخلوط ماش و شوید را لا به لای برنج آبکش ریخته، درب قابلمه را ببندید، 10 دقیقه صبر کنید تا بخار برنج بلند گردد.
  6. 50 گرم کره را آب کنید و همراه با 1 فنجان آب ماش روی برنج بدهید، سپس روی درب قابلمه دمی قرار دهید و برنج را دم بگذارید.

5. ماش پلو با مرغ

در صورت تمایل می توانید ماش پلو با مرغ درست کنید. برای این منظور:

  1. 500 گرم مرغ را با 1 عدد پیاز متوسط، 1 قاشق غذاخوری محلول زعفران، کمی نمک و فلفل بپزید. سپس استخوان های آن را بگیرید و گوشت آن را به تکه های کوچک خرد کنید.
  2. یک دقیقه قبل از صاف کردن برنج، 100 گرم رشته پلویی خرد شده و ماش پخته را به آن اضافه کنید و پس از یک دقیقه جوش خوردن، صاف کنید.
  3. مخلوط برنج، رشته و ماش را حدود 50-40 دقیقه دم بگذارید.
  4. 100 گرم کشمش پلویی را به مدت 10 دقیقه در آب سرد خیس کنید و پس از صاف کردن با مقداری کره تفت دهید.
  5. پس از دم کشیدن ماش پلو، آن را در دیس بکشید و با کشمش، پیاز داغ و تکه های مرغ پخته تزیین کنید.

سخن آخر

ماش پلو یکی از انواع غذای سریع و ساده است که در زمان کوتاهی آماده می گردد. همانطور که ملاحظه کردید این غذا را می توانید به صورت کاملا گیاهی درست کنید یا از انواع گوشت در آن استفاده نموده و به آن تنوع بخشید. امیدواریم از این مطلب نهایت استفاده را برده و این غذا را در منزل درست کنید. اگر ماش پلو را به روش دیگری درست می کنید یا در تهیه آن مواد دیگری به کار می برید، می توانید آن را به وسیله بخش ارسال نظر با دیگران به اشتراک بگذارید.

منبع: ستاره
انتشار: 21 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 21 اردیبهشت 1400 گردآورنده: midya0.ir شناسه مطلب: 1114

به "طرز تهیه 5 نوع ماش پلو خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه 5 نوع ماش پلو خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید