طرز تهیه قطاب یزدی (قطاب ساده، قطاب گردویی و &hellip)
به گزارش مجله مدیاپلیر، قطاب یکی از شیرینی های پرطرفدار ایرانی است که اصالت آن به یزد بر می گردد. شیرینی قطاب انواع مختلفی دارد. البته این تفاوت در طعم و مواد میانی است که در این شیرینی استفاده می گردد. این شیرینی خوشمزه را می توانید همراه با نوشیدنی های سرد و گرم، به خصوص چای سرو نموده و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه قطاب یزدی و چند مدل دیگر از این شیرینی را به شما آموزش دهیم. بنابراین اگر برای اولین بار است که قصد دارید این شیرینی مجذوب کننده را تهیه کنید تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

قطاب یزدی | |
تعداد نفرات | 5 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت | 90 دقیقه |
میزان سختی | میانه |
طرز تهیه قطاب گردویی
قطاب گردویی، یکی از محبوب ترین انواع قطاب است که می توانید آن را در خانه تهیه کنید. در ادامه مواد اولیه برای تهیه این شیرینی خوشمزه آورده شده است. بعلاوه پس از آن می توانید مرحله به مرحله روش تهیه آن را دنبال کنید.
مواد لازم برای تهیه قطاب گردویی خانگی
مواد اولیه لازم برای طرز تهیه قطاب یزدی خانگی با طعم گردو، به توضیح زیر هستند:
مواد اولیه | میزان لازم |
زرده تخم مرغ | 2 عدد |
ماست | نصف پیمانه |
کره | 100 گرم |
آرد سفید | 2 پیمانه |
بکینگ پودر | 1 قاشق مرباخوری |
مغز گردو | سه چهارم پیمانه |
پودر قند | سه چهارم پیمانه |
گلاب | 1 قاشق غذاخوری |
پودر هل | 1 قاشق غذاخوری |
دارچین | نصف قاشق چایخوری |
مراحل تهیه قطاب گردویی
برای آن که بتوانید به برترین شکل طرز تهیه قطاب یزدی با طعم گردو را اجرا کنید، این مراحل را تک به تک به دقت در نظر داشته باشد=ید:
- مرحله اول: در مرحله اول از درست کردن قطاب خانگی باید کره را از یخچال خارج نموده تا به دمای محیط برسد. سپس زرده تخم مرغ را جدا نموده و داخل کاسه ای مناسب بریزید. در ادامه زده را به خوبی هم بزنید تا از حالت لختگی خارج گردد. پس از آن که تخم مرغ یکدست شد، کره را به آن اضافه کنید و مجدد هم بزنید. در آخر نیز باید ماست را اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید.
- مرحله دوم: در مرحله دوم باید آرد و بیکینگ پودر را مخلوط نموده و دو بار الک کنید تا صاف گردد. در حقیقت طرز تهیه قطاب یزدی با پیمانه، یاری می نماید که همه چیز با نسبت مناسب با هم ترکیب شوند. سپس این ترکیب را آرام آرام به موادی که از قبل تهیه کردید، اضافه کنید. توچه داشته باشید که حتما این کار باید به آرامی انجام گردد. هم زمان نیز با دست خمیر را ورز دهید. اضافه کردن آرد را تا زمانی ادامه دهید که خمیر به دست نچسبد.
- مرحله سوم: حال که خمیر آماده شده، نوبت به استراحت دادن آن می رسد. برای این کار خمیر را داخل یک ظرف گود قرار داده و روی آن را با سلفون بپوشانید. سپس آن را در یک جای گرم قرار دهید تا برای یک ساعت استراحت کند. استراحت خمیر باعث خواهد شد تا نتیجه نهایی بهتر باشد.
- مرحله چهارم: هنگامی که خمیر استراحت می نماید، وقت دارید تا مواد میانی قطاب را آماده کنید. اگر مایل هستید قطاب گردویی درست کنید، ابتدا گردوها را خرد نموده و درون یک طرف مناسب بریزید. توجه داشته باشید که میزان گردوها نباید خیلی ریز یا خیلی درشت باشند.
- مرحله پنجم: سپس به گردوها، پودر قند، دارچین، پودر هل و در آخر گلاب اضافه کنید. حال همه مواد را مخلوط کنید. گفتنی است که در صورتی که به هرکدام از این مواد علاقه نداشتید، می توانید آن را حذف کنید. بعلاوه که میزان شیرینی آن دست خودتان است. بنابراین می توانید میزان پودر قند را نسبت به ذائقه تان کم یا زیاد کنید.
- مرحله ششم: پس از گذشت یک ساعت خمیر قطاب آماده است. پس آن را روی یک سطح صاف تمیز گذاشته و با وردنه آن را صاف کنید. برای ترد شدن قطاب بهتر است که قطر آن بیشتر از نیم سانتی متر نباشد.
- مرحله هفتم: حال نوبت به پیچیدن قطاب می رسد. برای این کار با استفاده از قالب دایره ای خمیرها را به شکل دایره برش بزنید. سپس نیمی از خمیر را با مواد میانی قطاب پر کنید و طرف دیگر را روی سمتی قرار دهید که با مواد پر شده است. پس از این کار یک شیرینی نیم دایره ای حاصل خواهد شد. سپس طرف باز آن را با استفاده از چنگال به هم بچسبانید. بعلاوه می توانید قطاب ها را به شکل دایره ای فرم دهید.
- مرحله هشتم: پس از پیچیدن قطاب ها نوبت به سرخ کردن آن ها می رسد. در صورتی که فر در دسترس نداشتید می توانید قطاب های پیچیده شده را به راحتی درون یک تابه یا قابلمه گود سرخ کنید. در طرز تهیه قطاب یزدی بدون فر، یک قابلمه یا تابه گود را پر از روغن نموده و اجازه دهید تا داغ گردد. توجه داشته باشید که قطاب ها باید درون روغن غوطه ور گردد.
- مرحله نهم: پس از آن که روی خمیر طلایی رنگ شد، می توانید شیرینی قطاب را از روغن خارج کنید. گفتنی است که طرز تهیه قطاب قدیمی نیز تقریبا به همین شکل است.
طرز تهیه قطاب در فر
در صورتی که به فر دسترسی داشتید می توانید این شیرینی را درون فر نیز درست کنید. برای این کار فر را روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. پس از آن که فر گرم شد به مدت 15 دقیقه قطاب ها را داخل فر قرار دهید تا خمیر آن طلایی گردد. سپس سینی را از فر خارج نموده و اجازه دهید شیرینی قطاب کمی سرد گردد. پس از آن که به دمای محیط رسید، آماده سرو کردن است.
نکاتی در خصوص درست کردن قطاب خانگی
فوت و فن درست کردن شیرینی قطاب زیاد است و با دقت به آن ها بهتر می توانید طرز تهیه قطاب یزدی در منزل را دنبال نموده و نتیجه دلخواه خود را به دست بیاورید.
- در طرز تهیه قطاب اصل یزد بهتر است که از فر بهره ببرید تا نتیجه نهایی دلچسب تر گردد.
- مواد میانی قطاب خانگی می تواند متفاوت باشد. برای مثال برای درست کردن قطاب پسته یا بادام باید در مواد میانی آن به جای گردو، از پسته یا بادام بهره ببرید.
- در صورتی که مایل بودید قطاب خانگی را در فر درست کنید، ضروری است که برای روی آن از رومال بهره ببرید تا خشک نگردد.
- قطاب را می توانید به شکل توپی نیز درست کنید. برای این کار باید مواد را داخل یک گلوله خمیر قرار داده و آن را با کف دست به شکل توپ حالت دهید.
تزئین شیرینی قطاب خانگی
قطاب یزدی را می توانید به چند روش مختلف تزئین کنید. یکی از این روش ها استفاده از پودر قند روی شیرینی است. برای این کار باید پس از آماده شدن قطاب، آن را داخل پودر قند بغلتانید تا به طور کامل به این پودر آغشته گردد.
یکی دیگر از راه های تزئین قطاب استفاده از انواع پودر مغزها است. شما می توانید میزانی از ماده میانی که می تواند پسته، گردو یا بادام باشد را نگه داشته و برای تزیین روی شیرینی از آن بهره ببرید.
البته اگر کرمانی هستید و هوس قطاب کرمان را نموده اید و به هر دلیلی امکان تهیه این شیرینی محلی کرمان را در خانه ندارید، می توانید با استفاده از گوشی موبایل خود و تنها با چند کلیک، شیرینی مورد علاقه خود را به وسیله سرویس سفارش آنلاین شیرینی در کرمان درب منزل خود دریافت کنید.
خوشمزه ترین قطاب یزدی را از خبرنگاران بخواهید
همانطور که در بالا مشاهده کردید، طرز تهیه شیرینی سنتی قطاب پیچیدگی خاصی ندارد و حتی می توانید آن را بدون فر آماده نموده و از طعم بی نظیر آن در کنار یک نوشیدنی مجذوب کننده لذت ببرید. به علاوه شما این فرصت را دارید که با سفارش آنلاین شیرینی از خبرنگاران ، انواع طعم های قطاب را از نزدیک ترین شیرینی فروشی های منطقه خود در کمترین زمان درب منزل تحویل بگیرید.
منبع: اسنپ فود