طرز تهیه دیگچه مشهدی ساده و دو رنگ؛ نکات مهم دیگچه مشهدی خوشمزه و عالی

به گزارش مجله مدیاپلیر، دیگچه مشهدی از جمله مشهورترین و محبوب ترین دسرهای ایرانی با ریشه مشهدی است. این دسر خوشمزه که معمولا مثل شله مشهدی در ماه های رمضان و محرم و صفر پای ثابت نذری ها و وعده سحری و افطاری است، در سایر ایام سال هم برای مناسبت های مختلف و نیز دسر مهمانی هواداران خودش را دارد. دیگچه مشهدی یک دسر مقوی با پایه برنج است که هم با زعفران به صورت تک رنگ تهیه می گردد و هم به صورت دو رنگ و سه رنگ. طرز تهیه دیگچه مشهدی و نکات مهم دیگچه مشهدی ساده و دو رنگ خوشمزه را در مجله خبرنگاران بخوانید.

طرز تهیه دیگچه مشهدی ساده و دو رنگ؛ نکات مهم دیگچه مشهدی خوشمزه و عالی

طرز تهیه دیگچه مشهدی ساده و دو رنگ

مواد لازم برای 6 نفر

برنج نیم دانه ایرانی: 1 لیوان فرانسوی دسته دار

گلاب: 1 لیوان فرانسوی دسته دار

شیر: 2 کیلوگرم

شکر: 1 و ½ لیوان فرانسوی دسته دار

کره: 2 قاشق غذاخوری

آب: 2 لیوان فرانسوی دسته دار

خامه صبحانه: ½ از یک بسته

زعفران دم نموده غلیظ: به مقدار دلخواه

هل: 1 قاشق چایخوری

طرز تهیه

مرحله اول

طرز تهیه دیگچه مشهدی در واقع به نوعی شبیه شیربرنج است با این تفاوت که غلظت دیگچه از شیربرنج بیشتر است. بعضی به دیگچه زعفران هم استفاده می نمایند یا آن را به صورت دو رنگ زعفرانی و سفید درست می نمایند که در مجموع سلیقه ای است. برای درست کردن دیگچه مشهدی ابتدا برنج را به مدت 2 الی سه ساعت خیس کنید. سپس برنج را با 2 یا سه لیوان آب و بدون روغن و نمک بپزید. آب برنج کاملا باید کشیده گردد پس درب قابلمه را باز بگذارید. سپس نیمی از شیر را به برنج پخته شده اضافه کنید و باز هم اجازه دهید برنج با شیر خوب بپزد و شیر کاملا به خورد برنج برود. برنج باید کاملا شفته گردد. وقتی شیر کاملا به خورد برنج رفت باقی مانده شیر را هم اضافه کنید و صبر کنید شیر به خورد برنج برود. هر چه مقدار شیر بیشتر باشد بهتر است چون در سرانجام بافت دیگچه ژله ای و لرزان می گردد.

مرحله دوم

حالا شکر را اضافه کنید و حسابی برنج هم بزنید تا روی شعله ملایم گاز شکر با برنج مخلوط گردد. حالا زعفران، هل و گلاب را هم اضافه کنید و دوباره هم بزنید. زعفران باید غلیظ باشد. اگر عطر گلاب را هم نمی پسندید می توانید آن را حذف کنید. مرحله آخر نوبت اضافه کردن کره و خامه است. باز هم برنج را داخل قابلمه هم بزنید تا کره و خامه به خوردش بروند. در این مدت مدام دیگچه را هم بزنید که ته نگیزد. مقدار سفتی یا شلی دیگچه سلیقه ای است ولی وقتی دیگچه به غلظتی شبیه شیربرنج رسید، روی شعله بسیار ملایم گاز به مدت 30 دقیقه دیگچه را دم کنید.

مرحله سوم

بعد از پخت دیگچه در یک سینی متوسط یا یک ظرف مناسب با عمق مناسب مواد را بریزید و به مدت 12 ساعت (شب تا صبح) در دمای اتاق نگهدارید تا دیگچه خنک گردد و خودش را بگیرد. بعد از خنک شدن دیگچه آن را با یک چاقوی تیز برش بزنید و در صورت تمایل روی آن را با دارچین، پودر نارگیل، مغز پسته، گل محمدی، مغز بادام و … تزیین و سرو کنید. یک روش دیگر هم این است که دیگچه را بعد از دم کشیدن در قالب یا کاسه های کوچک بریزید و اجازه دهید در همان قالب یا پیاله سرد گردد. قبل از ریختن دیگچه کف قالب را چرب کنید.

طرز تهیه دیگچه مشهدی دو رنگ

در طرز تهیه دیگچه مشهدی دو رنگ باید دیگچه را قبل از اضافه کردن زعفران در دو قابلمه جداگانه نصف کنید، روی نیمی زعفران بریزید و نیمی دیگر را سفید نگه دارید. بعد از آماده شدن به صورت دلخواه دو رنگ را در قالب یا پیاله بریزید. یک روش دیگر هم این است که هر دو رنگ را در یک قابلمه دم کنید. مقداری از مواد دیگچه را جدا کنید و با زعفران مخلوط کنید و دوباره روی باقی مانده دیگچه در قابلمه بریزید و آن را دم کنید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 26 خرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: midya0.ir شناسه مطلب: 494

به "طرز تهیه دیگچه مشهدی ساده و دو رنگ؛ نکات مهم دیگچه مشهدی خوشمزه و عالی" امتیاز دهید

2 کاربر به "طرز تهیه دیگچه مشهدی ساده و دو رنگ؛ نکات مهم دیگچه مشهدی خوشمزه و عالی" امتیاز داده اند | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دیگچه مشهدی ساده و دو رنگ؛ نکات مهم دیگچه مشهدی خوشمزه و عالی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید