دیوارپوش های کامپوزیت؛ ماندگاری، تنوع و زیبایی بالا برای خانه شما
به گزارش مجله مدیاپلیر، دیوارپوش کامپوزیت چیست؟ دیوارپوش کامپوزیت امروزه در معماری داخلی خانه ها، کاربرد فراوان داشته و طرفداران بسیاری پیدا کرده است. دیوارپوش های کامپوزیتی یکی از بهترین دیوارپوش های مدرن هستند که جایگزین بسیار مناسبی برای پوشش هایی مانند سنگ و چوب می باشند. کامپوزیت نوعی متریال دیوارپوش است که در دکوراسیون داخلی با نام های مختلفی از جمله دیوارپوش کامپوزیت، دیوارپوش طرح آجر و یا فایبر کامپوزیت نیز شناخته می شود.
جنس این دیوارپوش از ترکیب مواد مختلفی تشکیل شده و حالتی نیمه آماده دارد و به صورت پنل هایی با ابعاد تعیین و هم اندازه در کنار یکدیگر و بر روی دیوار نصب می شود. پانل های دیوارپوش کامپوزیت به طور معمول در ابعاد 130 در 230، 130 در 280 و 100 در 300 عرضه می شوند. در ادامه ویژگی ها و انواع مختلف دیوارپوش کامپوزیتی را شرح می دهیم.
انواع دیوارپوش کامپوزیت
اولین نوع دیوارپوش های کامپوزیت، دیوارپوش کامپوزیت ساده بود که از تنوع کمی نیز برخوردار بود. این نوع از دیوارپوش کامپوزیت، تنها در طرح های براق آلومینیومی و با رنگ های متفاوت تولید می شدند. اما با پیشرفت های روز افزون در فناوری ساخت مصالح ساختمانی، این دیوارپوش ها در طرح و رنگ های متنوع تری تولید و ارائه شدند.
دیوارپوش کامپوزیت فایبرگلاس یکی از پرطرفدارترین انواع دیوارپوش کامپوزیت است که در طرح های مختلف تولید می شود و ظاهری بسیار زیبا دارد. اگرچه که هنوز هم دیوارهای ساده با رنگ های متفاوت طرفداران خاص خود را در طراحی داخلی دارند، اما دیوارپوش کامپوزیت امروزه به متریال مجذوب کنندهی برای تزئین خانه ها تبدیل شده است که می تواند بدون تخریب دیوار و تنها با نصب پانل دیوارپوش کامپوزیت فایبرگلاس بر روی دیوار، امکان تغییر دکوراسیون در زمان اندک را فراهم می کند.
دیوارپوش کامپوزیت طرح چوب و دیوارپوش کامپوزیت طرح سنگ از جمله طرح های مختلف دیوارپوش فایبرگلاس هستند که هر کدام کاربرد های خاص خود را دارند. پانل دیوارپوش کامپوزیت طرح سنگ را می توان بر دیوار هر بخشی از خانه نصب کرد، اما در محیط هایی مانند حیاط خلوت، تراس هایی با دیوارهای بلند و یا دیوارهای انتهایی پذیرایی که عموما تلویزیون روبروی آن قرار می گیرد، چشم نواز تر خواهد بود و استفاده از آن در همه دیوارها پیشنهاد نمی شود.
اما کامپوزیت دیوارپوش طرح چوب در میان دیوارپوش های کامپوزیت، از محبوبیت بیشتری برخوردار بوده و قابلیت استفاده بیشتری نیز دارد. پانل دیوارپوش کامپوزیت طرح چوب در محیط های مختلفی مانند پذیرایی، آشپزخانه، راهروها و حیاط خلوت های دارای باغچه قابل نصب می باشد. یکی از پر کاربرد ترین استفاده های این دیوارپوش کامپوزیت در پذیرایی، دیوار پشت شومینه و یا کنار پنجره ها است.
دیوارپوش کامپوزیت سه بعدی یکی دیگر از انواع دیوارپوش کامپوزیت است که به دلیل طراحی مجذوب کننده و سه بعدی، از زیبایی چشگیری برخوردار است. این نوع از دیوارپوش کامپوزیت، غالبا با مصالحی از قبیل بتن و چوب تهیه می شود. همچنین انواع دیگری از دیوارپوش های کامپوزیت سه بعدی نیز وجود دارد که از جنس سرامیک، پلیمر و چرم ساخته می شود.
مزایا و معایب دیوارپوش کامپوزیت
از مهم ترین مزایای دیوارپوش کامپوزیت می توان به نصب آسان آن ها اشاره کرد. پانل های دیوارپوش کامپوزیت به راحتی، در زمانی اندک و به دور از کثیفی های ناشی از تخریب و ساخت دیوار، بر روی دیوار قبلی نصب شده و نمای زیبایی را به خانه می بخشند و اغلب نیاز به زیرسازی ندارند. بسیاری از دیوارپوش های کامپوزیت نیز قابل شستشو هستند.
از دیگر مزایای دیوارپوش کامپوزیت، مقاومت بالای آن هاست که در برابر حرارت و مجاورت با انواع مواد شیمیایی از مقاومت خوبی برخوردارند و در صورت وقوع حریق و آتش سوزی، به دلیل غیر قابل اشتعال بودن، آسیب کمی متوجه آن ها خواهد شد. همچنین عایق بسیار مناسبی در برابر آلودگی صوتی و حرارت هستند. همچنین می توان به دوام بالا و عمر طولانی آن ها اشاره کرد که مدت به طولانی قابل استفاده هستند.
علاوه بر این اغلب دیوارپوش های کامپوزیت، در برابر نفوذ آب و ضربه و همچنین خراشیدگی نیز دارای مقاومت و استحکام مناسبی هستند. دیوارپوش کامپوزیت به راحتی می تواند ترک ها و تورفتگی های روی دیوار را بپوشاند و دارای قابلیت رنگ آمیزی و به کارگیری در رنگ های متنوع است. در ساخت این دیوارپوش ها از مواد سمی استفاده نشده و هیچگونه آلودگی برای محیط زیست ایجاد نمی کنند.
از معایب استفاده از دیوارپوش کامپوزیت می توان به این نکته اشاره کرد که به دلیل هزینه نسبتا بالا، تعویض زود هنگام آن به صرفه نبوده و نمی توان مانند رنگ دیوار به راحتی آن را هر ساله تغییر داد. علاوه بر این، نورپردازی در به چشم آمدن زیبایی و مجذوب کنندهیت دیوارپوش های کامپوزیتی تاثیر به سزایی دارد و بدون نورپردازی ممکن است نتواند انتظار شما را به خوبی برآورده کند.
منبع: اتاق