انتقام روح مک کین از ترامپ
به گزارش مجله مدیاپلیر، به رغم اینکه ترامپ گفته است که 7. 2 میلیون رای از وی دزدیده شده است، اما تیم بایدن در حال تکمیل شرایط برای انتقال قدرت است. در واقع رئیس جمهور منتخب دموکرات برنامه های خود را به طور وسیعی پیگیری می نماید و کاری به ادعا های جمهوری خواستار و دونالد ترامپ ندارد.
در آریزونا هم بایدن پیروز شد و به این طریق حاشیه پیروزی خود را با ترامپ افزایش داده است. به نوشته روزنامه نیویورک تایمز، اگرچه ساکن فعلی کاخ سفید می گوید شکایات متعددی را درخصوص تقلب در انتخابات نموده است، اما مقامات حکومتی می گویند که انتخابات 2020 یکی از ایمن ترین انتخابات ایالات متحده بوده است. همزمان سر و صدا های رو به رشدی در میان جمهوری خواهان شنیده می شود که خواهان دریافت اطلاعات امنیتی از سوی رئیس جمهور منتخب هستند.
با پیروزی بایدن در آریزونا و تغییر این ایالت به رنگ آبی، حالا جهت برای ترامپ درباره شکایت هایش سخت تر می شود. پیروزی رئیس جمهور منتخب که چندی است از 270 آرای الکترال که تضمین کننده ریاست جمهوری بوده، حاشیه امنیت بیشتری را به ارمغان آورده است.
بایدن با رقم بسیار اندک 3. 0 درصدی، یعنی با 11 هزار رای توانسته است، این ایالت را از آن خود کند. از سال 1996 به این سو که کلینتون در این ایالت پیروز شده بود، هیچ دموکراتی قادر به پیروزی در این ایالت نبوده است. آریزونا که خانه جان مک کین، حرفه ای جمهوری خواهان و بری گلدواتر، موسس جنبش محافظه کاران سیاسی قرن بیستم است، یک پیروزی قابل توجه را به بایدن بخشیده است.
این ایالت در واقع پیش از اینکه به بیل کلینتون در سال 1996 رای بدهد، آخرین باری که به یک دموکرات رای داده بود به سال 1948 و رای به هری ترومن بر می شود. با این حال ترامپ بر این باور است که در انتخابات در حق وی جفا شده و مدعی است که 7. 2 میلیون از آرای وی پاک شده است.
به همین منظور تیم ترامپ اجازه نداده است که کار انتقال قدرت به راحتی صورت گیرد و هیچ همکاری با تیم رئیس جمهور منتخب صورت نمی گیرد. همزمان، اما عده ای از مقامات آمریکایی از جمله جمهوری خواهان می گویند که تیم بایدن را در تاریکی نگه داشتن بسیار خطرناک است و مسائل امنیتی فراوانی برای آمریکا به وجود می آورد. آن ها می گویند ترامپ باید جلسات امنیتی را با تیم منتخب بایدن برقرار کند. سناتور روی بلانت از میسوری یکی از جمهوری خواهان سنا می گوید: به نظرم نیازی نیست که آن ها به همه چیز دسترسی داشته باشند، اما باید دست آن ها را برای آنالیز بعضی موارد بازگذاشت. یکی از این چیز ها اطلاعات در خصوص امنیت ملی است.
روسیاهی مجدد نظرسنجی ها
نظرسنجی ها در آمریکا مانند سال 2016 مجددا روسیاه شدند. آن ها نتوانستند اطلاعات دقیقی از فرآیند انتخابات در ایالت متحده ارائه دهند. در حالی که بیشتر نظرسنجی ها مدعی بودند پیروزی برای بایدن به آسانی به دست خواهد آمد، اما روز انتخابات معین شد این ادعا ها چندان صحت ندارد و پیروزی بایدن به سختی به دست آمد.
در بیشتر ایالات فاصله بایدن با ترامپ بسیار اندک بوده است؛ نمونه آن در آریزونا که پیروزی با رقم 3. 0 درصدی رقم خورده است. به نوشته روزنامه نیویورک تایمز باز هم موسسات نظرسنجی نکته اصلی را از دست دادند. البته این گمراهی همچون سال 2016 نبود و تقریبا پیش بینی برد بایدن تا حدی درست بود، اما در مقدار آن اختلاف نظر است. به جز فلوریدا و کارولینای شمالی که نظرسنجی ها پیروزی قاطع بایدن را پیش بینی نموده بودند- در هر دو ایالت بایدن انتخابات را به ترامپ واگذار کرد- در 48 ایالت دیگر نظرسنجی ها تا حدی درست پیش بینی کردند، اما حاشیه پیروزی را برای نامزد دموکرات ها بسیار بالا در نظر گرفته بودند. به همین جهت ناظران می گویند در انتخابات سال 2020 مجددا زنگ های خطر به صدا در آمد. مثلا در ویسکانسین نظرسنجی ها با در نظر دریافت حاشیه خطا پیروزی بایدن را با اختلاف 10 درصد در نظر گرفته بودند، اما این پیروزی در انتخابات با رقم اختلاف یک درصدی به دست آمد.
دیوید شور، استاد آمار و داده ها که در کارزار انتخابات دموکرات ها فعالیت می نماید، می گوید: سال جاری سال بدی برای موسسات نظرسنجی ها بود داگلاس ریورس، مدیر متخصصان نظرسنجی YouGov می گوید: انتخابات سال جاری یک مشت محکمی پای چشم شان زد، به گونه ای که ورم نموده است.
منبع: فرارو