چای کیسه ای بنوشیم با نه؟
به گزارش مجله مدیاپلیر، کنه های آبی را در معرض اندازه های مختلفی از میکرولاستیک و نانوپلاستیک حاصل از کیسه چای قرار دادند. به گزارش تیم تحقیق، اگرچه این موجودات زنده ماندند، ولی نشانه هایی از ناهنجاری های آناتومی و رفتاری در آن ها دیده شد.

تحقیقات جدید حاکی است فنجان های چای (کیسه ای) ممکن است حاوی میلیون ها ذره میکروسکوپی پلاستیکی باشند. در ادامه جنگ پلاستیک، حالا توجه ها به سمت نوشیدنی های محبوب مردم معطوف شده است.
بریتانیایی ها به عنوان مردمی که عاشق چای هستند، سالانه بیش از 62 میلیارد فنجان چای مصرف می نمایند، ولی با این که شاید فکر می نمایند چای کیسه ای آن ها صرفا از چای و کاغذ تشکیل شده است، اما در واقع بسیاری از این چای ها حاوی پلی پروپایلن است (ماده ای که برای بستن کیسه به کار می رود تا به شکلی که هست باقی بماند).
تعدادی از سازندگان چای کیسه ای، از جمله کلیپر، آبل و کول، برای حذف این ماده شیمیایی از چرخه فراوری خود اقدام نموده اند، ولی از آنجا که بقیه هنوز در کوشش هستند تا راه حلی پیدا نمایند، باید بپذیریم که بسیاری از مارک های مورد پسند ما هنوز حاوی پلاستیک هستند.
به گزارش مجله علم و فناوری محیط زیست، محققان دانشگاه مک گیل در پی آن بودند که دریابند آیا چای کیسه ای پلاستیکی ممکن است ذرات میکرو و نانوپلاستیک را هنگام دم کردن چای به این نوشیدنی پس بدهد؟
با توجه به این که دانشمندان هنوز نمی دانند این ذرات میکروسکوپی برای بدن مضر هستند یا خیر، تیم تحقیق کوشش کرد دریابد که پلاستیک، بر روی موجودات آبی کوچکی به نام دافینا ماگنا یا کنه آبی چه تاثیری می گذارد. این موجودات غالبا در تحقیقات زیست محیطی مورد استفاده قرار می گیرند.
توصیه هایی برای مصرف صحیح چای
چای کیسه ای ضرر دارد؟
چگونه یک چای مفید دم کنیم؟
طرز تهیه 10 نوشیدنی مخصوص پاییز
محققان برای انجام آزمایش های خود، بسته هایی از چهار مارک مختلف چای کیسه ای را که در کیسه های پلاستیکی عرضه می شوند، تهیه کردند. آن ها کیسه را باز کردند، چای خشک را از آن بیرون آوردند و کیسه خالی را شستند. سپس کیسه ها را داخل ظرف آب جوشاندند تا حالت دم کشیدن شبیه سازی گردد.
تیم تحقیق با یاری میکروسکوپ الکترونیکی کشف کرد که یک کیسه پلاستیکی در دمای دم کشیدن حدود 11.6 میلیارد ذره میکروپلاستیک و 3.1 میلیارد ذره نانو پلاستیک در آب آزاد می نماید. محققان اظهار می نمایند که این میزان پلاستیک هزاران بار بیشتر از میزانی است که وجود آن پیش تر در سایر غذا ها گزارش شده بود.
این محققان در یک آزمایش دیگر، کنه های آبی را در معرض اندازه های مختلفی از میکرولاستیک و نانوپلاستیک حاصل از کیسه چای قرار دادند. به گزارش تیم تحقیق، اگرچه این موجودات زنده ماندند، ولی نشانه هایی از ناهنجاری های آناتومی و رفتاری در آن ها دیده شد.
به این ترتیب، نتیجه گرفتند که یافته های به دست آمده اگرچه موجب نگرانی است، ولی تحقیقات بیشتری ضروری است تا معلوم گردد که این پلاستیک ها می توانند روی بدن انسان عوارض کوتاه مدت یا دراز مدت داشته باشند یا خیر.
کلیپر (یکی از بزرگترین مارک های چای در بریتانیا) در سال 2018 بیان کرد که یک چای کیسه ای بدون پلاستیک را روانه بازار می نماید که (بسته های آن) از موز درست شده است. این شرکت بیان کرد از اکتبر 2018 تمام فراوری خود را به این نوع جدید تغییر داده است که به جای چسب پلاستیکی پلی پروپایلن، از مواد طبیعی گیاهی در آن ها استفاده می گردد.
منبع: ایندیپندنت
منبع: فرادید