اعطای تسهیلات به 130 دانشجوی نخبه استان
به گزارش مجله مدیاپلیر، دکتر سید سعیدرضا احمدی زاده، با اشاره به اعطای تسهیلات به 130 دانشجوی نخبه توسط بنیاد نخبگان استان، توضیح داد: از این تسهیلات می توان به اعتبار آموزش کمک، پژوهش کمک و فن کمک، اعتبار شرکت در مجامع علمی، توانمندی کارآفرینی، هسته های پژوهشی و فناورانه، هدیه ازدواج، ودیعه مسکن، اجرای رساله دکتری، اعتبار اعزام به فرصت مطالعاتی داخل و خارج و همچنین جوایز فرهنگی اشاره کرد. در بخش دانش آموختگان برتر نیز تسهیلاتی از جمله وام مسکن، خدمت نظام وظیفه، ادامه تحصیل در مقطع دکتری و پسا دکتری، جذب در موسسه های علمی، نگهداری در دستگاه های اجرایی، جذب در شرکت های دانش بنیان و تسهیلات فرهنگی را نام برد.
وی ادامه داد: به طور متوسط بنیاد نخگبان برای هر شخص که مشمول جوایز تحصیلی می شود تا 400 میلیون ریال سالیانه جایزه در نظر می گیرد، البته این در حالتی است که شخص بتواند از تمام جوایز مربوطه بهره مند شده و حائز شرایط شود، اما در حالت معمول برای رتبه های فرهنگی، آموزشی و پژوهشی ماهیانه بین 200 هزار تومان تا ماهی 2.5 میلیون تومان درنظر گرفته می شود؛ علاوه بر آن یاری هزینه خاتمه نامه و هزینه شرکت در کنفرانس ها و سایر موارد ذکر شده به افراد تحت پوشش بنیاد پرداخت می شود.
رئیس بنیاد نخبگان استان خراسان رضوی با بیان اینکه نوع تسهیلات اعطایی به مستعدین استان بر اساس آئین نامه های بنیاد ملی نخبگان متفاوت است، اظهار کرد: تسهیلات جوایز تحصیلی دانشجویان استعداد برتر از اهمیت ویژه ای برخوردار است، چرا که بخش مهمی از مسائل استعدادهای برتر دانشگاهها با این جوایز مرتفع می شود.
احمدی زاده اضافه نمود: در سال 95- 96 از دانشگاه فردوسی مشهد 63 نفر، دانشگاه علوم پزشکی 64 نفر و سایر دانشگاه های استان 7 نفر از جوایز تحصیلی بنیاد نخبگان استفاده کرده اند.
وی تاکید نمود: براساس اطلاعات ثبت شده در سامانه ثریای بنیاد نخبگان در امسال تا به امروز 80 نفر از استعدادهای برتر ساکن در استان خراسان رضوی از تسهیلات نظام وظیفه تخصصی بنیاد بهره مند شده اند. در این تسهیلات شخص به جای خدمت نظام وظیفه یک پروژه تخصصی برای یک اداره انجام می دهد ضمن اینکه در این دوران خدمت منع استخدامی هم ندارد.
رئیس بنیاد نخبگان استان خراسان رضوی مطرح کرد: در سیاست جدید بنیاد برای توانمندسازی و اشتغال مولد مستعدان تحت پوشش بنیاد در برطرف مسائل صنعت، خدمات و کشاورزی، طرحی مبنی بر تشکیل گروه های تخصصی مسئله محور را در دستور کار داریم و هر صاحب صنعتی که یک مسئله شفاف را به ما پیشنهاد دهد، به وسیله فراخوان و تشکیل هسته نخبگانی مسئله محور حاضر به همکاری هستیم و در طول مدت همکاری هزینه های مربوطه ازقبیل مکان و بخشی از حقوق تیم ها را متقبل می شویم؛ به این ترتیب هم ارتباط با صنعت حفظ می شود هم نخبگان ما توان خود را صرف برطرف مسائل کشور نمایند.
احمدی زاده اعلام کرد: امسال تمام کوشش مان را کردیم تا به صورت جامع سیاست ها و قوانین بنیاد را از طرق مختلف از جمله سخنرانی در همایش ها، کارگاه های آموزشی و نشست های هم اندیشی به اطلاع جامعه دانشگاهی و مدیران استانی برسانیم؛ در طول این 9 ماه بیش از 480 جلسه و بازدید انجام شده است تا استعدادها و قابلیت های استان در بخش های دولتی و خصوصی شناسایی شود که بسته به توان خود در استفاده از نخبگان تشویق و حمایت شوند.
وی تاکید نمود: حمایت از نخبگان و این امانات الهی و سرمایه های اصلی کشور احتیاج به یک دیدگاه با افق دید وسیع، هوشمندانه و رویکرد و تفکر نخبگانی مدیران استانی دارد، یعنی مدیری که خود نخبه است ترس از نخبه گماری، مشورت با نخبگان و حمایت از آنان را ندارد، اما مدیرانی که خود تفکر نخبگانی ندارند با تفکرات نامناسب موجب سرخوردگی نخبگان و ترغیب آنان به خروج از کشور یا مهاجرت بین منطقه ای می شوند.
رئیس بنیاد نخبگان استان خراسان رضوی افزود: دستگاه های اجرایی، ادارات و خصوصاً دانشگاه های استان همکاری هایی با بنیاد نخبگان دارند، اما همه می دانیم این کافی نیست و برای حمایت و بسترگذاری اثربخشی نخبگان در جامعه یک عزم جدی و برنامه ریزی جامع مورد احتیاج است، البته مقام عالی دولت در استان و معاونین استانداری در تعامل خوبی با بنیاد هستند و حمایت های معنوی دارند، اما این حمایت ها باید سیستماتیک و با فرآیندهای تعیین و مداوم بوده و منجر به خروجی های مناسب شود.
منبع: ویکی گرام