از خواص گریپ فروت چه می دانید؟
به گزارش مجله مدیاپلیر، گریپ فروت خواص اعجاب انگیزی برای سلامتی دارد. از آنجایی که این میوه مثل انگور به صورت دسته ای و معمولا چند عدد روی یک شاخه می روید، به آن گریپ فروت (میوه انگوری) می گویند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرنگاران، گریپ فروت خواص اعجاب انگیزی برای سلامتی دارد. از آنجایی که این میوه مثل انگور به صورت دسته ای و معمولا چند عدد روی یک شاخه می روید، به آن گریپ فروت (میوه انگوری) می گویند. گریپ فروت اولین بار در جنوب آمریکا کشف شد و به نظر می رسد حاصل پیوند پرتقال و دارابی باشد که البته از نظر اندازه از هر دوی این مرکبات بزرگ تر است و عطر و طعم تندی دارد.
گریپ فروت سرشار از ویتامین C. است. همان طور که می دانید ویتامین C. سیستم ایمنی بدن را به طور قابل ملاحظه ای تقویت می نماید، به همین خاطر اگر مثلا سرما بخورید، مصرف گریپ فروت یاری می نماید سرماخوردگی تان زیاد شدید نباشد و در کوتاه مدت آن را از سر بگذرانید. گریپ فروت را از وسط نصف کنید یا پوست بکنید، از خیر قشر سفیدی که دور تا دور گوشت آن را پوشانده است بگذرید و به سراغ ماده مغذی داخل آن بروید.
1. تقویت سیستم ایمنی بدن
بیشتر بخوانید:
با خواص نارنگی آشنا شویدمقادیر قابل توجه ویتامین C. به پیشگیری از سرماخوردگی و مبارزه با آن یاری می نماید. بعضی شاخص ها نیز بیانگر این حقیقت است که ویتامین C. از بدن در برابر سرطان دهان و معده محافظت می نماید. به علاوه گریپ فروت با رادیکال های آزادی که باعث بوی بد دهان می شوند مقابله می نماید و باید بدانید که سرطان، سکته مغزی و حملات قلبی نیز با این رادیکال های آزاد مرتبط هستند.
2. از سنگ کلیه پیشگیری می نماید
سنگ کلیه معمولا حاصل تجمع ذخایر کلسیم است. سنگ کلیه، یا خود به خود به وسیله ادرار از بدن خارج می گردد یا توسط پزشک عمل سنگ شکن صورت می گیرد و سنگ های خُرد شده به وسیله ادرار دفع می شوند. سنگ کلیه قطعا بیماری دردناکی است؛ یکی از بزرگ ترین فوایدِ نوشیدن یک لیتر آب گریپ فروت در روز، تأثیر آن روی دفع سنگ کلیه به وسیله مجاری ادرار است.
3. چربی سوز طبیعی است
اینکه گریپ فروت چربی ها را می سوزاند شایعه نیست! تحقیقات علمی نشان می دهد چربی سوزی یکی از توانایی های شگفت انگیز این میان وعده یا صبحانه اعجاب آور است. خوردن نصف یک عدد گریپ فروت یا نوشیدن یک لیوان از آب این میوه قبل از هر وعده غذایی بسیار سودمند است. افرادی که در این تحقیق مورد آنالیز قرار گرفتند، در 12 هفته تقریبا 2 کیلوگرم وزن کم کردند.
4. باعث افزایش سوخت وساز بدن یا همان متابولیسم می گردد
گریپ فروت سرعت سوخت وساز بدن را بالا می برد و به کاهش وزن شما یاری می نماید. اگر افزایش سوخت وساز بدن با رژیم غذایی مناسب و ورزش همراه باشد به کاهش حدود 1 کیلوگرم وزن در هفته یاری می نماید. از طرف دیگر به علت افزایش متابولیسم، بدن حتی در زمان استراحت هم به چربی سوزی خود ادامه می دهد. این امر باعث می گردد سریع تر وزن کم کنید و راحت تر به وزن ایده آل خود برسید؛ و البته این کاهش وزن به سلامتی شما آسیب نمی رساند.
5. کبد را پاک سازی می نماید
گریپ فروت با پاک سازی سموم بدن به سلامت کبد یاری می نماید و نوشیدن آب گریپ فروت یا خوردن آن باعث می گردد احساس بهتری داشته باشیم. تحقیقات نشان داده است سم زدایی از کبد در بهبود و کاهش علائم بیماری های مزمن مثل: افسردگی، گرفتگی عضلات و سردرد های مزمن مؤثر است. سموم خطرناکی اطراف ما وجود دارد که برای سلامتی مضر هستند؛ یک تصفیه نماینده خوب مثل گریپ فروت می تواند به از بین بردن بعضی از این سموم کشنده یاری کند.
6. از بدن در برابر سرطان پروستات محافظت می نماید
این میوه سرشار از آنتی اکسیدان در برابر حمله عوامل سرطان زا که در کمین پروستات هستند از بدن محافظت می نماید. تحقیقات نشان داده است که این میوه حتی قادر است سلول های آسیب دیده در سطح DNA را بازسازی کند. سرطان پروستات، سرطانی شایع در مردان است و طبق آمار دومین علت اصلی مرگ ومیر مردان بعد از سرطان ریه به شمار می آید. قطعا، پیروی منظم از یک رژیم غذایی سالم در مبارزه و پیشگیری از این بیماری مؤثر خواهد بود.
7. در پیشگیری از سرطان ریه مؤثر است
تحقیقات نشان می دهد گریپ فروت از ابتلا به سرطان ریه پیشگیری و با آن مبارزه می نماید. مصرف روزانه 3 لیوان آب گریپ فروت اثرات سوءِ مصرف دخانیات را کاهش می دهد. این میوه آنزیم هایی را در بدن فعال می نماید که با این بیماری مرگبار مبارزه می نمایند. آنچه گریپ فروت صورتی نامیده می گردد (گریپ فروت بر حسب رنگ گوشت آن به سه دسته سفید، صورتی و سرخ تقسیم بندی می گردد) در پیشگیری از سرطان ریه نقش مؤثرتری دارد.
8. کلسترول بد را کاهش می دهد
مطالعات نشان می دهند که LDL یا کلسترول بد، با مصرف منظم گریپ فروت تا 15 درصد کاهش می یابد و از این لحاظ گریپ فروت سفید از نوع توسرخ آن مفیدتر است. تری گلیسیرید که شکل دیگری از کلسترول بد محسوب می گردد نیز، با مصرف گریپ فروت تا 17درصد کاهش می یابد. خواص گریپ فروت در بیماران مبتلا به کلسترول بالا تنها پس از یک ماه گنجاندن آن در رژیم غذایی مشاهده می گردد.
9. به پیشگیری از بیماری های لثه یاری می نماید
بیشتر بخوانید:
کدام غذاها مناسب پاییز است؟دانشمندان دریافته اند که مصرف روزانه دو عدد گریپ فروت می تواند از بروز آسیب های ناشی از بیماری های لثه جلوگیری یا روند گسترش بیماری را طولانی کند. علاوه بر این هنگامی که گریپ فروت را به رژیم غذایی مان اضافه می کنیم، رادیکال های آزاد که در بروز بیماری های مختلف دخالت دارند، تشکیل نمی شوند؛ این موضوع اهمیت زیادی دارد، چون لثه های تحلیل رفته یا بیماری های لثه که تشخیص داده نشوند ممکن است به سرطان دهان منجر شوند. همچنین بیماری های لثه می توانند باعث آسیب های قلبی شوند.
منبع: خبرگزاری دانشجو