آینده احتمالی کلان شهرها و تاثیرات آن بر محیط

به گزارش مجله مدیاپلیر، شهرنشینی با سرعت فزاینده ای توسعه می یابد و روز به روز مردم بیشتری به کلان شهرها مهاجرت می نمایند و به جمعیت آنها اضافه می گردد. کلان شهر، به منطقه ها شهری گفته می گردد که جمعیت آنها از 10 میلیون بیشتر است. طبق آمار سازمان ملل، از سال 2014 به بعد، 12 درصد شهرنشینان در کلان شهرها زندگی می نمایند. در ادامه چهار نکته درباره ی آینده احتمالی منطقه ها شهری را می توانید مطالعه کنید.

آینده احتمالی کلان شهرها و تاثیرات آن بر محیط

شاید روزی برسد که شهرهای بزرگ از کشورها مهم تر باشند

آیا ممکن است روزی برسد که کشورها دیگر اهمیت قبلی را نداشته باشند؟ شاید. پاراگ کانا کتابی نوشته که در آن نشان می دهد نقاط مختلف سیاره ما چگونه به هم متصل شده است. او نوشته که به زودی اهمیت کلان شهرها از مرزهای ملی که کشورها را از هم جدا می نماید، بیشتر خواهد شد. زمانی که توسعه زیرساخت مناسب، منطقه ها شهری را منسجم تر و یک پارچه تر می نماید، کلان شهرها ثروت و جمعیت بیشتری جذب می نمایند و شاید روزی نقشه دنیا را تغییر دهند.

شهرهای بزرگ می توانند روزی برای محیط زیست مفید باشند

البته، منظره زیست محیطی شهرهای بزرگ چندان هم بد نیست. یکی از شورا های مشورتی آلمان که در زمینه تغییر اقلیم فعالیت می نماید، گزارشی منتشر نموده که نشان می دهد شهرهایی که سیل بزرگ مردم را برای سکونت جذب می نمایند، می توانند به منشایی برای تغییرات محیط زیست تبدیل شوند. در این گزارش نوشته شده که توزیع منابع شهری به منطقه ها اطراف می تواند اثرات مخرب محیط زیستی را کاهش دهد. علاوه بر این، کلان شهرها با به کارگیری انرژی تتازهپذیر و وفق یافتن با تغییر اقلیم می توانند نقش اصلی را در بهبود اوضاع محیط زیست داشته باشند.

تا سال 2030 تعداد کلان شهرها در دنیا به 41 عدد می رسد

در سال 2014، سازمان ملل گزارشی درباره منظره شهرنشینی دنیا در سال های آینده منتشر کرد. این گزارش رشد سرسام آور کلان شهرها را نشان می دهد. در سال 1990 تنها 10 کلان شهر در دنیا وجود داشت، اما این رقم تا سال 2014 به 28 کلان شهر افزایش پیدا کرد. اما علیرغم اینکه جمعیت های شهری همین طور افزایش می یابند، سازمان ملل پیش بینی می نماید که تا سال 2030 تعداد منطقه ها شهری بزرگ به 41 عدد می رسد و این میزان ثابت می ماند. رشد سریع این کلان شهرهای تازه را می توانیم عمدتا در کشورهای در حال توسعه ببینیم. طبق گزارش سازمان ملل، تا سال 2050 تعداد 2.5 میلیارد نفر به جمعیت شهرنشینان دنیا اضافه می گردد.

کلان شهرها می توانند برای محیط زیست ویرانی به بار بیاورند

با وجود این همه جمعیتی که در منطقه ها شهری زندگی می نماید، طبیعی است که کلان شهرها بر محیط زیست تاثیر بگذارند. اما مقیاس و بزرگی این تاثیر نگران نماینده است. در سال 2015 مقاله ای درباره تاثیر کلان شهرها روی محیط زیست منتشر شد. محققان انگلیسی و آلمانی تحقیقات اجرا شده درباره تاثیرات کلان شهرها را گردآوری نموده و نتایج آنها را جمع بندی کردند. آنها در بازبینی این تحقیقات به این نکته پی بردند که کلان شهرها بر اتمسفر بیشترین تاثیر را می گذارند. بزرگ ترین شهرهای دنیا مقادیر زیادی گاز گلخانه ای و دیگر آلاینده ها را فراوری می نمایند و انتظار می رود با گذر زمان آلاینده های بیشتری هم فراوری نمایند. در سال 2005، کلان شهرها مسوول 12 درصد همه کربن دی اکسید فراوری شده در زمین بودند. هر چه بیشتر در این قرن پیش می رویم، این عدد بزرگ تر می گردد.

منبع: الی گشت
انتشار: 23 اسفند 1400 بروزرسانی: 23 اسفند 1400 گردآورنده: midya0.ir شناسه مطلب: 1505

به "آینده احتمالی کلان شهرها و تاثیرات آن بر محیط" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آینده احتمالی کلان شهرها و تاثیرات آن بر محیط"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید