آشنایی با برج کج پیزا

به گزارش مجله مدیاپلیر، برج کج پیزا یکی از قدیمی ترین و معروف ترین برج های کج در جهان است که به دلیل در نظر گرفتن پی رسی منطقه از طریق معمار این بنا، برج کج شده است.

آشنایی با برج کج پیزا
برج کج پیزا (Torre pendente di Pisa) واقع شده در شهر پیزا در ایتالیا، با وجودی که تنها برج کج جهان نیست، ولی از مشهورترین آنها در کل جهان می باشد. هر ساله گردشگران زیادی سفر یک روزه ای را در کنار دیدن شهر فلورانس به پیزا اختصاص می دهند.

تاریخچه برج کج پیزا4 بنا وجود دارند که معمار اصلی آنها تعیین نیست. برج کج پیزا هم یکی از آنها است. دهه های متمادی بر سر اینکه سازنده این برج چه کسی است، اختلاف نظر وجود داشت. عده ای معتقد هستند که معماری به نام Bonanno Pisano این بنا را ساخته است. پس از اینکه مراحل ساخت بنا در سال 1178 به طبقه سوم رسید، عملیات ساخت و ساز متوقف شد چرا که بنا آغاز به فرو رفتن داخل زمین کرده بود. این مسئله به دلیل وجود خاک ضعیف و ناپایداری بود که فونداسیون بنا روی آن اجرا شده بود. این پروژه نزدیک به صد سال متوقف شد.

در نهایت ساخت برج از طریق دو نفر به نام های Giovanni di Simone و Tommano Simone مجددا آغاز شد. این توقف چندساله به خاک فرصت نشست کردن داد اما با این حال بنا با مسئله ای روبرو نشد. از آنجایی که ساختمان انحراف داشت، مهندسان تصمیم گرفتند تا 4 طبقه بعدی را به نحوی بسازند که یک طرف از طرف دیگر بلندتر باشد. این دستکاری موجب شد که برج در جهت مخالف، منحرف شود.

معماری برج کج پیزااگر بخواهیم این بنا را از لحاظ معماری بررسی کنیم باید بگوئیم، مصالح به کار رفته در برج پیزا سنگ های مرمر سفید رنگ هستند که زیبایی این برج را دو چندان ساخته اند، مخصوصا در شب ها که با سیستم نورپردازی به کار رفته معماری خود را به خوبی نمایش می گذارد. این برج کج و دیدنیی با ارتفاع حدودا 55 متری در هشت طبقه با قطر بیرونی حدودا 16 متر و قطر داخلی حدود7 متری ساخته شده است. دیوارها با ضخامت حدودا چهار متر و وزن 14500 تنی برج را احاطه کرده اند، ناقوسی به وزن 3.5 تن نیز از بالای برج آویزان شده است. جالب است بدانید در طول سال ها برج پیزا برای چند بار در جهت های مختلفی کج شده است، در بین سال های 1174 تا 1250 در جهت شمال، از 1272 تا 1997 در جهت جنوب و از 1997 تا به الان چیزی حدود 5 متر نسبت به سطح افق حالت کج پبدا کرده است.

برج پیزا در تمام این سالها شاهد جنگ ها و حوادث زیادی بوده است. در جنگ جهانی دوم به دست آمریکایی ها برج های ایتالیا تخریب شد، اما برج کج پیزا دور از این خطر ماند. از طرفی به دستور موسولینی برای عمود کردن این برج در پای آن بتون ریزی شد که نتیجه ای معکوس داد و برج در سطح زمین بیشتر فرو رفت. سال ها بعد با افزایش خطر ریزش برج بازدید از آن ممنوع شد و برای حدودا یک دهه برج تحت بازسازی قرار گرفت. با بیشتر کج شدن برج پیزا مهندسان و کارشناسان زیادی گرد هم آمدند تا در پی راهکار های برای رفع نابودی این برج شوند. تا به الان روش های بسیاری مورد آزمایش قرار گرفتند و به نظر می رسد تا چیزی حدود سه قرن دیگر ایتالیا میزبان برج کج پیزای خود باشد.

نکات جالب درباره برج کج پیزاوزن این بنا در حدود 14700 تن است.

این برج 297 پله دارد. راه پله شمالی بنا در طبقه هفتم از دو پله تشکیل شده است.

مراحل ساخت بنا از سال 1173 تا 1372 میلادی طول کشیده است، یعنی نزدیک به دو قرن.

قبل از اینکه عملیات بازسازی بنا در سال 1990 آغاز شود، برج با زاویه 5.5 درجه کج شده بود.

پس از خاتمه عملیات بازسازی برج در سال 2001، مقدار انحراف به 3.99 درجه رسید.

این برج 8 طبقه است. شکل این برج استوانه ای است و برای رسیدن به بالای آن باید از 294 پله مارپیچ که در قسمت داخلی دیوارهای برج قرار گرفته، بالا بروید.

زمانی که داخل برج قرار می گیرید، انحراف آن را به وضوح حس می کنید. حتی ممکن است احساس سرگیجه کنید چرا که برج شبیه یک منحنی به نظر می رسد.

گالیلئو گالیله آزمایش های مربوط به سقوط آزاد را در این برج انجام داده است. او دو گلوله با جرم های متفاوت را از بالای این برج به طور همزمان رها کرد تا این نظریه که سرعت سقوط اجسام از جرمشان مستقل است،ثابت کند! وی یکی از بزرگ ترین تئوری ها درباره جاذبه را بیان نمود.

طبق گفته مهندسان، فرو رفتن این برج از سال 2008 متوقف شده است و این برج حداقل برای مدت 200 سال دیگر محکم و پایدار باقی خواهد ماند.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون
انتشار: 7 دی 1400 بروزرسانی: 7 دی 1400 گردآورنده: midya0.ir شناسه مطلب: 1419

به "آشنایی با برج کج پیزا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با برج کج پیزا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید