پخت نان چاپاتی خراسان شمالی در فهرست آثار ملی نهاده شد
به گزارش مجله مدیاپلیر، ایرنا/ براساس آخرین خبرهای بدست رسیده، پخت نان چاپاتی خراسان شمالی در فهرست آثار ملی نهاده شد.

جهت دریافت مشاوره خدمات کاتالوگ دیجیتال از بهترین و مجربترین طراحان کشور همراه ما باشید. از طراحی تا چاپ کاتالوگ های تبلیغاتی حرفه ای را با بهترین قیمت از ما بخواهید.
قضیه چیست؟
علی مستوفیان گفت: پرونده ترکیبات و نحوه پخت این نان سنتی تکمیل و به صورت کامل مستندسازی شده و برای ثبت به وزارت میراث فرهنگی ارسال شده است.
وی اضافه نمود: 2 نوع نان سنتی دیگر نیز که مختص خراسان شمالی است، شناسایی شده و در حال تکمیل مستندات و پرونده آنها برای ارسال به مرکز به منظور ثبت ملی است.
وی گفت: یکی از این موارد نان چوپانی و مختص چوپان های خراسان شمالی و دیگری نان ترته است.
وی گفت: نان چوپانی نانی حجیم مانند کماج و ترته نانی است که از بقایای کره ای که در زمان تهیه روغن حیوانی حاصل باقی می ماند و ترکیب آن با آرد تهیه می گردد.
مستوفیان گفت: تهیه نان یکی از نیازهای حیاتی بشر بوده و در فرهنگ بومی مردم خراسان شمالی نیز پخت نان از تنوع بسیاری برخوردار است.
معاون میراث اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی گفت: بر اساس آیین نامه ها و کنوانسیون های حفاظت از میراث معنوی، مهارت پخت نان در شاخه دانش ها و عادت ها و رسم های مربوط به طبیعت و کیهان آثار ملی طبقه بندی می گردد.
وی اضافه نمود: پیش از ثبت نان چاپاتی، پخت 11 نان در خراسان شمالی شامل مهارت پخت نان بیشمه، چلپک، فتیر چریشی، فتیر شیرین، اگنجه، کماج، فتیر قتلمه، ساچی، فتیر شیرمال، فتیر جزلاغ و نان یوخا در فهرست میراث معنوی به ثبت رسیده بود.
منبع: همگردی